Liever een woning huren?

afdrukken

Huren

Woonplus verhuurt sociale huurwoningen en vrije sector woningen. Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs tot maximaal € 737,14 (prijspeil 2020). De netto maandhuur van vrije sector woningen is minimaal € 737,14. Om voor deze woningen in aanmerking te komen moet uw bruto (gezamenlijk) jaarinkomen minimaal € 39.055,- (prijspeil 2020) bedragen.

Wij verhuren ook bedrijfsonroerend goed, zoals bedrijfsruimten, garages en parkeerplaatsen.

 

Adverteren

- Sociale huurwoningen

Wij adverteren de sociale huurwoningen dagelijks op www.woonnetrijnmond.nl. U ziet ons aanbod aan sociale huurwoningen ook op de website van Woonplus Schiedam. Door op de knop "nu reageren" te drukken komt u gelijk in de woningadvertentie op Woonnet rijnmond. U kunt nu officieel reageren op de woning door in te loggen op de website van Woonnet rijnmond.

- Vrije sectorwoningen en bedrijfsonroerend goed

Wij adverteren onze vrije sectorwoningen en bedrijfsonroerend goed op de website van Woonplus Schiedam. Door op de knop "nu reageren' te drukken, komt u op het reactieformulier. Na het invullen en uploaden van de gevraagde gegevens drukt u op de knop "verzenden".

 

Nieuwe toewijzingsregel: Passend toewijzen

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? En heeft u een inkomen onder de grens voor huurtoeslag? Dan moet u rekening houden met de nieuwe regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen. Woningcorporaties mogen u dan alleen woningen tot een bepaalde huurprijs aanbieden. Dit heet 'passend toewijzen'. In een flyer geeft Woonplus u uitleg over het 'passend toewijzen'. Wij raden u aan deze flyer goed door te nemen.

 Let op: de nieuwe toewijzingsregels gelden alleen voor nieuwe huurcontracten. Verhuist u niet of heeft een hoger inkomen, dan verandert er voor u niets. 

 

Rotterdamwet:

Wat u als huurder in Schiedam moet weten over de Rotterdamwet.

Wat is de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, ook wel bekend als de Rotterdamwet? Klik op deze link voor meer informatie over de Rotterdamwet

 

Benodigde documenten

Voordat wij u de woning mogen aanbieden, dient u de volgende documenten van uzelf, eventuele partner en overige verhuizenden v.a. 18 jaar (van inwonende kinderen zijn geen gegevens nodig), te uploaden op uw persoonlijke account op Woonnet Rijnmond: 

- Een inkomensverklaring van de belastingdienst (2018), op te vragen via de Belastingtelefoon, telefoonnummer 0800-0543 of via uw DigiD op "Mijn Belastingdienst" of een definitieve of voorlopige aanslag inkomensbelasting (2018). Deze moet u ook aanvragen indien u geen inkomen heeft.

- De 3 meest recente loonstroken en/of uitkeringsspecificaties.

- Uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (BRP) met historische adresgegevens, burgerlijke staat en het aantal meeverhuizende personen. Een uittreksel ZONDER historische adresgegevens volstaat NIET (maximaal 6 maanden oud). Dit geldt niet voor inwoners die in de gemeente Schiedam staan ingeschreven.

Een verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder (maximaal 3 maanden oud). Dit geldt niet voor huurders van Woonplus!

Controleer via deze link  https://www.woonplus.nl/veelgestelde-vragen/zoeken/?query=toewijzing of er in uw specifieke situatie nog aanvullende documenten nodig zijn

 

BSN nummer wegstrepen

Woonplus mag uw Burgerservicenummer (BSN) niet in haar bedrijfssysteem verwerken. Dit is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit nummer staat op uw inkomensverklaring en op uw legitimatiebewijs. Zorg er dus voor dat u het BSN nummer wegstreept voordat u uw inkomensverklaring en uw legitimatiebewijs uploadt in het systeem van Woonplus of op Woonnet Rijnmond. Doet u dit niet? Dan gaat u akkoord dat wij uw inkomensverklaring en identiteitsbewijs met uw Burgerservicenummer opslaan in ons systeem.