Liever een woning huren?

afdrukken

Huren

Woonplus verhuurt sociale huurwoningen en vrije sector woningen. Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs tot maximaal € 710,68 (prijspeil 2018). De netto maandhuur van vrije sector woningen is minimaal € 710,68. Om voor deze woningen in aanmerking te komen moet uw bruto (gezamenlijk) jaarinkomen minimaal € 36.798,- (prijspeil 2018) bedragen.

Wij verhuren ook bedrijfsonroerend goed, zoals bedrijfsruimten, garages en parkeerplaatsen.

 

Adverteren

  • Sociale huurwoningen
    Wij adverteren de sociale huurwoningen dagelijks op www.woonnetrijnmond.nl. U ziet ons aanbod aan sociale huurwoningen ook op de website van Woonplus Schiedam. Door op de knop " nu reageren" te drukken, komt u gelijk in de woningadvertentie op Woonnet Rijnmond. U kunt nu officieel reageren op de woning door in te loggen op de website van Woonnet Rijnmond.
  • Vrije sectorwoningen en bedrijfsonroerend goed
    Wij adverteren onze vrije sectorenwoningen en bedrijfsonroerend goed op de website van Woonplus Schiedam. Door op de knop "nu reageren" te drukken, komt u op het reactieformulier. Na het invullen en uploaden van de gevraagde gegevens drukt u op de knop verzenden.

Nieuwe toewijzingsregel: Passend toewijzen

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? En heeft u een inkomen onder de grens voor huurtoeslag? Dan moet u rekening houden met de nieuwe regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen. Woningcorporaties mogen u dan alleen woningen tot een bepaalde huurprijs aanbieden. Dit heet 'passend toewijzen'. In een flyer geeft Woonplus u uitleg over het 'passend toewijzen'. Wij raden u aan deze flyer goed door te nemen.

 

Let op: de nieuwe toewijzingsregels gelden alleen voor nieuwe huurcontracten. Verhuist u niet of heeft een hoger inkomen, dan verandert er voor u niets.

 

Rotterdamwet:

Wat u als huurder in Schiedam moet weten over de Rotterdamwet.

Wat is de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, ook wel bekend als de Rotterdamwet? Klik op deze link voor meer informatie over de Rotterdamwet.

 

Benodigde documenten

Om in aanmerking voor een woning te komen vragen wij u de volgende originele gegevens van uzelf, eventueel partner en overige medebewoners vanaf 18 jaar (van inwonende kinderen zijn de gegevens niet nodig) aan te leveren:

- een IBRI formulier (2016) of een definitieve- of voorlopige aanslag inkomstenbelasting (2016) van de Belastingdienst, ook indien u geen inkomen heeft.

- loonstroken en/of uitkeringsspecificaties van de afgelopen 3 maanden

- een geldig paspoort of identiteitskaart

- een positieve verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder

- bent u nog niet woonachtig in Schiedam: Uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie met historische adresgegevens en het aantal meeverhuizende personen. Uittreksel zonder historische adresgegevens volstaat NIET. (Maximaal 6 maanden oud)U zoekt een sociale huurwoning: U kunt de gevraagde documenten uploaden via www.woonnetrijnmond.nl

U zoekt een vrije sector woning of bedrijfsonroerendgoed: Wanneer wij u uitnodigen voor een intake gesprek, vragen wij u de documenten digitaal aan te leveren.

 

BSN nummer wegstrepen


Woonplus mag uw Burgerservicenummer (BSN) niet in haar bedrijfssysteem verwerken. Dit is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit nummer staat op uw inkomensverklaring en op uw legitimatiebewijs. Zorg er dus voor dat u het BSN nummer wegstreept, voordat u uw inkomensverklaring en uw legitimatiebewijs uploadt in het systeem van Woonplus of op Woonnet Rijnmond. Doet u dit niet? Dan gaat u ermee akkoord dat wij uw inkomensverklaring en identiteitsbewijs mét uw Burgerservicenummer opslaan in ons systeem.